Çok dilli site yapılandırması ve locale ayarları

Zeynep Demir 28.07.2026 23:18 2 replies 103 views

Çok dilli CPalius projelerinde locale yönetimi cp_locales tablosu ve çeviri YAML dosyaları üzerinden yürür. Varsayılan dili AACP veya Studio ayarlarından değiştirebilir; menü ve içerik modülleri locale alanına duyarlıdır. Forum bölümleri de locale ile filtrelenir; her dil için ayrı slug planı yapmak SEO açısından faydalıdır. messages+intl-icu.tr.yaml dosyasına yeni anahtarlar eklerken cache temizliği gerekebilir.

URL alias modülü ile blog ve forum sayfalarına özel yollar tanımlayabilirsiniz. homepage.mode ayarı portal, blog veya forum ana sayfasını belirler; prod ortamında bilinçli seçin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin.

Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin.

Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin.

Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin. Ortam değişkenlerinde APP_DEBUG kapalıyken hata mesajları genelleşir; staging ortamında test edin.

Edited by — 28.07.2026 23:18

Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum.

Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum.

Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum. Locale fallback chain i config den ayarlanabiliyor mu araştırıyorum.

Edited by — 29.07.2026 01:18

Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun.

Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun.

Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun. Forum slug çakışması yaşamamak için bölüm kodlarını kısa tutun.