Laragon üzerinde CPalius CMF kurulum rehberi ve ilk adımlar

Ayşe Yılmaz 27.07.2026 23:18 2 yanıt 59 görüntülenme

CPalius CMF kurulumuna başlamadan önce PHP 8.2, Composer ve MySQL 8 ortamını hazırlamak kritik. Laragon kullanıyorsanız proje kökünde cp-core dizinine geçip composer install komutunu çalıştırın. .env dosyasında DATABASE_URL ve APP_ENV değerlerini doğrulayın; ardından doctrine:migrations:migrate ile şemayı oluşturun. İlk giriş için mevcut admin kullanıcısını kullanabilir veya console üzerinden yeni kullanıcı tanımlayabilirsiniz.

Kurulum sonrası cache:clear ve asset derleme adımlarını atlamayın; Symfony 7.4 ile AssetMapper varsayılan gelir. Virtual host tanımında public dizin yerine cp-core/public veya proje yapınıza uygun front controller yolunu gösterin. Hata alırsanız var/log/dev.log dosyasına bakın; eksik PHP eklentileri sık görülen ilk engeldir. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın.

Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın.

Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın.

Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın. Forum modülü migration ile otomatik gelir; Studio panelinden bölüm ağacını kontrol ederek yapılandırmaya başlayın….

Ali Çömez tarafından düzenlendi — 02.09.2026 20:55

Laragon da php ext-intl eksikti, ekleyince migration sorunsuz çalıştı. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım.

Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım.

Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım. Composer memory limit için COMPOSER_MEMORY_LIMIT=-1 kullandım.

tarafından düzenlendi — 28.07.2026 01:18

Virtual host DocumentRoot u cp-core/public yapmayı unutmayın. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli.

İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli.

İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli.

İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli. İlk kurulumda fixtures yok, migration seed yeterli.