Node türleri ve hibrit alan modeli hakkında

slaweally 12.08.2026 23:10 3 replies 11 views

CPalius CMF'de içerik Node entity'si üzerinden yönetiliyor. Typed kolonlar + JSON alanlar birlikte kullanılıyor. Studio'dan yeni bir içerik türü tanımlarken hangi alanların indeksleneceğini nasıl seçiyorsunuz?

Edited by — 12.08.2026 23:10

Ben blog yazıları için kategori ilişkisini typed, özel meta alanlarını JSON'da tutuyorum. Flat index sayesinde filtreleme hızlı.

Edited by — 13.08.2026 00:10

Drupal'daki Field API'ye benziyor ama Symfony entity katmanında daha hafif. Dokümantasyonu genişletmek iyi olur.

Edited by — 13.08.2026 01:10

Paylaşımınız için teşekkürler, deneyeceğim. Benzer sorunu yaşamıştım; cache clear sonrası düzelmişti. Dokümantasyona küçük bir ekleme yapılması faydalı olur. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz.

Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz.

Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz.

Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz. Prod ortamında da aynı yapılandırmayı kullanıyoruz.